Voorkom verzuim en verloop, begin bij de RI&E

Van 11 tot 15 juni is het alweer voor de vierde keer Week van de RI&E. Met dit jaar als thema: Voorkom verzuim en verloop, begin bij de RI&E.

Beroepsziekten, pesten op het werk en arbeidsongevallen: een preventieve aanpak voor veilig en gezond werken staat volop in de aandacht. De risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is een belangrijk instrument om preventie op een structurele manier aan te pakken. En zo de kans op gezondheidsklachten door het werk en arbeidsongevallen tot een minimum te beperken.

De vierde Week van de RI&E: 11-15 juni 2018

In de Week van de RI&E, dit jaar van 11-15 juni, staat de RI&E dan ook centraal. De Week van de RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met sociale partners. Doel: extra aandacht voor veilig en gezond werken met de RI&E als uitgangspunt. Het thema van dit jaar: Voorkom verzuim en verloop, begin bij de RI&E.

Voorkom verzuim en verloop, begin bij de RI&E

Verzuim is een grote kostenpost voor bedrijven. Als een werknemer ziek wordt of een ongeluk krijgt, kost dit tijd, geld en het veroorzaakt productieverlies. Bovendien betekent een zieke werknemer extra werkdruk voor collega’s. Het thema Voorkom verzuim en verloop, begin bij de RI&E staat hier dan ook bij stil.

Het thema gaat in op de verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers om samen een gezonde en veilige werkplek te creëren. Dit levert namelijk alleen maar voordelen op. Want in bedrijven die actief zijn op het gebied van veilig en gezond werken doen medewerkers hun werk met plezier en gaat hun productiviteit omhoog.

 « Terug naar het overzicht