Wat is bouwkundige brandbeveiliging?

 

Is uw pand een brandcompartiment dan moeten de wanden en verdiepingsvloeren geheel brand- en rookwerend afgesloten zijn.

Wat houdt dat in, deuren, muren en vloeren moeten een bepaalde brandwerendheid hebben.

Muren moeten 100% brand en rookwerend dicht zitten.

Eventueel vloeren moeten 100% brand en rookwerend dicht zitten.

 

Gebouw:
Uw gebouw moet volgens de wet geheel brandveilig zijn en blijven.

Bij eventuele nieuwbouw of verbouwing is het niet vanzelfsprekend dat dit allemaal volgens de wet en regelgeving is uitgevoerd. Daarvoor kunt u Fire Prevent inhuren, wij kunnen u advies geven wat er gebeuren moet.

Fire Prevent verzorgd alles vanaf het advies tot oplevering en na afloop van de werkzaamheden krijgt u een logboek aangeleverd.

Fire Prevent verzorgd brandvertragend spuitwerk, leidingen die door de brandscheiding gaan worden afgewerkt en indien van toepassing worden er brandkleppen geplaatst. Naden en kieren worden brandwerend afgekit volgens de geldende regels.

Kabelgoten verdienen veel aandacht, hier word namelijk regelmatig een extra data kabel of iets dergelijks doorgelegd.

Voldoet uw gebouw niet aan de gestelde eisen dan kan er een beperkt gebruik worden opgelegd of bij calamiteiten word er door verzekeraars gedeeltelijk of niets uitgekeerd.

Advies van Fireprevent is dan ook: laat uw gebouw door ons controleren op brandveilig gebruik, vraag onze adviseur al bij de start van uw nieuwbouw om mee te kijken of alles volgens de juiste voorschriften wordt gebouwd of dat de applicateur van Fire Prevent op tijd hun werk kunnen doen zodat de kosten beperkt blijven en uw gebouw brandveilig is en blijft.« Terug naar het overzicht